9 juni 2020

Bas Coumans versterkt Dei Capital

Bas Coumans (40 jaar) is met ingang van 1 juni 2020 gestart als Investment Director bij Dei Capital. Coumans maakt de overstap vanuit KroeseWevers, waar hij opereerde als Directeur Corporate Finance. Hij brengt ruime ervaring in de fusie- en overnamemarkt en accountancy met zich mee.

Duurzame overnames

“Een gemeenschappelijke relatie stelde Nico Niehoff en mij aan elkaar voor. Tijdens onze kennismaking was algauw duidelijk waarom; ook wij herkenden de match.”, aldus Bas Coumans. Met name het duurzame karakter in de dienstverlening van Dei Capital spreekt hem aan. “Bij de bestaande participaties, zie je in de praktijk terug dat Dei Capital daadwerkelijk verbeteringen doorvoert na de overname. Continuïteit van de organisatie staat voorop, zowel financieel als inhoudelijk. In tegenstelling tot Private Equity partijen, koopt Dei Capital familiebedrijven niet aan met de intentie om het bedrijf door te verkopen. Dei Capital kiest heel bewust voor duurzame overnames; dat spreekt mij aan. ”

Familiebedrijven tijdens Corona

Naast een adviesrol op strategisch en tactisch niveau bij bestaande participaties, zoals bij de Wessels Groep, zal Coumans zich ook bezighouden met de acquisitie van nieuwe overnames, al is dat laatste verre van noodzakelijk door het grote aanbod. Ook in de huidige Corona-tijd is het namelijk ‘business as usual’ bij Dei Capital. ‘Alleen met de eerste kennismakingen merk je iets van Corona. Die eerste handdruk bij een kennismaking ontbreekt nu vanzelfsprekend. Dat voelt wat onwennig en afstandelijk, maar dat valt gelukkig gauw weg, zodra we in gesprek zijn. Ik heb een hands-on instelling, die goed past bij familiebedrijven. Van de eerste stappen richting een overname tot aan het optimaliseren van een organisatie na aankoop, dat complete en dynamische traject, daar kijk ik naar uit.”

Nico Niehoff: “Bas brengt veel kennis en ervaring mee uit zijn voorgaande rollen. Hiermee kunnen wij nog beter dan voorheen onze participaties begeleiden met het bereiken van de doelstellingen. Daardoor kunnen wij duurzaam waarde blijven toevoegen aan onze participaties.”

Meer nieuws

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie-investeringsmaatschappij dat zich primair richt op het participeren in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact