Met onze expertise zorgen we voor een stabiele toekomst

Wat wij doen

Over Dei Capital

In tegenstelling tot veel andere participatiemaatschappijen, participeert Dei Capital niet in familiebedrijven met de intentie om het bedrijf door te verkopen.

Dei Capital kiest bewust voor duurzame overnames; buy and hold. Een familiebedrijf dat met de grootste zorg en aandacht is groot geworden, verdient het om voortgezet te worden. Dei Capital hanteert als stelregel ‘wat goed is, dat moet goed blijven’.

Wat beter kan, wordt op duurzame wijze en toekomstgericht beter gemaakt, bij voorkeur mét handhaving en inzet van het huidige management. Dei Capital adviseert, denkt mee, coacht en investeert. Familiebedrijven hebben een ziel. En die verdienen een oneindige toekomst.

Even voorstellen

Het team achter Dei Capital

Founder en Managing Partner: Nico Niehoff, 

Van ondernemend naar ondernemerschap

Pro-actief, positief, enthousiast en altijd met een glimlach. Wie hem kent, herkent Nico Niehoff in deze eigenschappen. Nico is een selfmade man. Op zijn 14de was zijn eerste baan een feit. Altijd ondernemend en op zoek naar het ei van Columbus bleek hij als student al uitermate ‘handig met cijfers’. Niet vreemd dat hij uiteindelijk als accountant aan de slag ging. Zijn ondernemersgeest dreef hem algauw het bedrijfsleven in en in 2005 startte hij zelf aan het ondernemerschap. 

ATAG Verwarming

Na een zeer succesvolle turnaround in 2005, bouwden Nico en zijn compagnon aan het huidige ATAG Verwarming. Deze jaren stonden in het teken van het continue ontwikkelen van innovatieve en topkwaliteit verwarmingsproducten. Diverse producten wonnen internationale prijzen en in Nederland werden producten jaren achtereen uitgeroepen als Beste uit de Consumentenbond test. Ook de internationale expansie en de wereldwijde inkoop van componenten, hebben sterk bijgedragen aan het huidige succes van ATAG. In zijn jaren bij ATAG werkte Nico Niehoff lang en veelvuldig met verschillende private equity firma’s. Zijn ervaring en deskundigheid is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Nico heeft een duidelijke visie en expertise ontwikkeld, die uiteindelijk tot de oprichting van Dei Capital hebben geleid.

Dei Capital

In september 2014 werd ATAG ondergebracht bij het Italiaanse Ariston Thermo. Na ruim 4,5 jaar overdracht, nam Nico Niehoff in 2019 na bijna 17 jaar afscheid als mede-eigenaar en CFO van ATAG Heating B.V. Er kwam tijd en ruimte voor een nieuwe uitdaging: Dei Capital zag het licht.

Bas Coumans

Bas Coumans is Investment Director bij Dei Capital. Met zijn ruime ervaring in de fusie- en overnamemarkt en in de accountancy is hij uitstekend in staat op strategisch en tactisch niveau de participaties van Dei Capital te adviseren. Daarnaast houdt Bas zich bezig met de acquisitie van nieuwe participaties. Hij heeft een hands-on instelling, die goed aansluit bij de cultuur binnen familiebedrijven. Vanaf de eerste stappen richting een overname tot aan het optimaliseren van een organisatie na participatie, continuïteit van de organisatie staat bij hem voorop, zowel financieel als inhoudelijk.

Bas woont samen met zijn vriendin en drie kinderen in Winterswijk. In zijn vrije tijd kan je hem op de golfbaan vinden of in het theater, zowel bestuurlijk als op de bühne.

Stijn Kamphuis

Stijn Kamphuis is Investment Analyst bij Dei Capital. Nadat hij zijn Bachelor Degree behaalde en enige tijd in Thailand en de Verenigde Staten verbleef, studeerde hij af voor zijn Master Business Administration aan de UT in Enschede. Tijdens zijn studie werkte Stijn voor diverse familiebedrijven in Twente. Hier leerde hij de cultuur en de solidariteit kennen, die de basis vormen voor het succes van elk familiebedrijf. Stijn voelt zich verbonden met de regio. Kenmerkend voor hem zijn zijn Twentse nuchterheid en de rust die hij uitstraalt. Als Investment Analyst ondersteunt hij het team van Dei Capital in een veelzijdige rol, waarin hij zich voornamelijk ontfermt over het maken van diverse analyses. Daarbij krijgt hij veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling, hetgeen een kolfje naar de hand is van deze jonge analist.

Stijn heeft een Amerikaanse vriendin, die momenteel nog woont en werkt in Los Angeles. Hij hoopt binnenkort met haar samen te wonen in hartje Enschede. In zijn vrije tijd speelt Stijn graag gitaar en is hij regelmatig in de sportschool te vinden.

Brigitte Niehoff – Suoss

Achter de schermen wordt het team bijgestaan door Brigitte Niehoff-Suoss. Zij is Office Manager bij Dei Capital. Voorafgaand aan Dei werkte Brigitte als mondhygiëniste en de laatste 9 jaar was zij personal assistent bij Dei Holding B.V. Vanwege haar ruime ervaring in projectmanagement en in diverse management ondersteunende functies, is zij van grote waarde voor Dei Capital.

Brigitte is getrouwd met Nico. Samen hebben zij vier kinderen. Brigitte is sportief; ze houdt van golfen, fitness en reizen. Haar favoriete plek is Spanje. Brigitte hoopt er ooit een langere periode te kunnen wonen en Spaans te leren als een ware local.

Visie

Met Dei Capital kiest Nico Niehoff bewust voor duurzame overnames; buy and hold. Een familiebedrijf dat met de grootste zorg en aandacht is groot geworden, verdient het om voortgezet te worden. Denk aan een bonsai die honderden jaren leeft, van eigenaar wisselt, maar dankzij de juiste zorg en aandacht haar idealen behoudt. Met deze visie wil Nico iets teruggeven aan de regio waar hij zelf veel aan te danken heeft.

De nuchtere Denekamper woont inmiddels in Enschede met zijn vrouw Brigitte en hun vier kinderen. Is hij niet aan het werk, dan vind je hem bij zijn gezin, in de sportschool of geniet hij van de geneugten des leven.

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie investeringsfonds dat zich primair richt op het participeren in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact