Met onze expertise zorgen we voor een stabiele toekomst

Wat wij doen

Over Dei Capital

In tegenstelling tot Private Equity partijen, koopt Dei Capital familiebedrijven niet aan met de intentie om het bedrijf door te verkopen.

Dei Capital kiest bewust voor duurzame overnames; buy and hold. Een familiebedrijf dat met de grootste zorg en aandacht is groot geworden, verdient het om voortgezet te worden. Dei Capital hanteert als stelregel ‘wat goed is, dat moet goed blijven’.

Wat beter kan, wordt op duurzame wijze en toekomstgericht beter gemaakt, bij voorkeur mét handhaving en inzet van het huidige management. Dei Capital adviseert, denkt mee, coacht en investeert. Familiebedrijven hebben een ziel. En die verdienen een oneindige toekomst.

Even voorstellen

Wie is Nico Niehoff?

Van ondernemend naar ondernemerschap

Pro-actief, positief, enthousiast en altijd met een glimlach. Wie hem kent, herkent Nico Niehoff in deze eigenschappen. Nico is een selfmade man. Op zijn 14de was zijn eerste baan een feit. Altijd ondernemend en op zoek naar het ei van Columbus bleek hij als student al uitermate ‘handig met cijfers’. Niet vreemd dat hij uiteindelijk als accountant aan de slag ging. Zijn ondernemersgeest dreef hem algauw het bedrijfsleven in en in 2005 startte hij zelf aan het ondernemerschap. 

ATAG Verwarming

Na een zeer succesvolle turnaround in 2005, bouwden Nico en zijn compagnon aan het huidige ATAG Verwarming. Deze jaren stonden in het teken van het continue ontwikkelen van innovatieve en topkwaliteit verwarmingsproducten. Diverse producten wonnen internationale prijzen en in Nederland werden producten jaren achtereen uitgeroepen als Beste uit de Consumentenbond test. Ook de internationale expansie en de wereldwijde inkoop van componenten, hebben sterk bijgedragen aan het huidige succes van ATAG. In zijn jaren bij ATAG werkte Nico Niehoff lang en veelvuldig met verschillende private equity firma’s. Zijn ervaring en deskundigheid is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Nico heeft een duidelijke visie en expertise ontwikkeld, die uiteindelijk tot de oprichting van Dei Capital hebben geleid.

Dei Capital

In september 2014 werd ATAG ondergebracht bij het Italiaanse Ariston Thermo. Na ruim 4,5 jaar overdracht, nam Nico Niehoff in 2019 na bijna 17 jaar afscheid als mede-eigenaar en CFO van ATAG Heating B.V. Er kwam tijd en ruimte voor een nieuwe uitdaging: Dei Capital zag het licht.

Brigitte Niehoff – Suoss

Achter de schermen wordt Nico bijgestaan door Brigitte Niehoff-Suoss. Zij is Office Manager bij Dei Capital. Voorafgaand aan Dei werkte Brigitte als mondhygiëniste en de laatste 9 jaar was zij personal assistent bij Dei Holding B.V. Vanwege haar ruime ervaring in projectmanagement en in diverse management ondersteunende functies, is zij van grote waarde voor Dei Capital.

Brigitte is getrouwd met Nico. Samen hebben zij vier kinderen. Brigitte is sportief; ze houdt van golfen, fitness en reizen. Haar favoriete plek is Spanje. Brigitte hoopt er ooit een langere periode te kunnen wonen en Spaans te leren als een ware local.

Visie

Met Dei Capital kiest Nico Niehoff bewust voor duurzame overnames; buy and hold. Een familiebedrijf dat met de grootste zorg en aandacht is groot geworden, verdient het om voortgezet te worden. Denk aan een bonsai die honderden jaren leeft, van eigenaar wisselt, maar dankzij de juiste zorg en aandacht haar idealen behoudt. Met deze visie wil Nico iets teruggeven aan de regio waar hij zelf veel aan te danken heeft.

De nuchtere Denekamper woont inmiddels in Enschede met zijn vrouw Brigitte en hun vier kinderen. Is hij niet aan het werk, dan vind je hem bij zijn gezin, in de sportschool of geniet hij van de geneugten des leven.

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie investeringsfonds dat zich primair richt op het overnemen van familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact