Je bedrijf verkopen is de belangrijkste deal in je leven

Bedrijfsopvolging

2-7 2 bewerkt

Bedrijfsoverdracht

Voor familiebedrijven dient dat moment zich vanzelf een keer aan: de vooravond van een bedrijfsoverdracht. De overdracht naar de volgende generatie brengt altijd valkuilen met zich mee, die in ieder familiebedrijf kunnen voorkomen. Maar wat als er geen volgende generatie staat te popelen? Dan is verkopen een voor de hand liggende optie. Een flinke stap.

De verkoop van een bedrijf dat je eigenhandig groot hebt gemaakt, is de belangrijkste deal die je sluit in je leven. Ben jij als ondernemer de belangrijkste factor van het succes van het bedrijf, dan spelen ook emoties een belangrijke rol in de beslissing om het bedrijf te verkopen of over te dragen. En je bedrijf verkopen aan een partij, waarbij een manager straks rapporteert aan een investeerdersgroep voelt wellicht minder senang.

Duurzame overnames

Dei Capital participeert in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in de Benelux en Duitsland – met een primaire focus op Oost Nederland – die geen opvolging kennen. In tegenstelling tot veel andere participatiemaatschappijen, heeft Dei Capital niet de intentie om het bedrijf door te verkopen. 

Het merendeel van de transacties met Private Equity partijen ketst niet af op cijfers, maar op het ontbreken van chemie. Niet bij Dei Capital. Dei Capital kiest vanuit een langetermijnvisie bewust voor duurzame overnames. Een familiebedrijf dat met de grootste zorg en aandacht is groot geworden, verdient het om voortgezet te worden. Waar het bij Private Equity draait om liquiditeit, hanteert Dei Capital de stelregel ‘wat goed is, dat moet goed blijven’. Wat beter kan, wordt op duurzame wijze en toekomstgericht beter gemaakt, bij voorkeur mét handhaving en inzet van en participatie door het huidige management. Dei Capital adviseert, denkt mee, coacht en investeert. Familiebedrijven hebben een ziel. En die verdienen een oneindige toekomst.

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie-investeringsmaatschappij dat zich primair richt op het participeren in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact