2 juli 2019

Dei Capital verwerft een meerderheidsbelang in Wessels Groep

Dei Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Wessels Groep en de aan haar gelieerde ondernemingen. Samen met algemeen directeur Auke Borckink zijn per 2 juli 2019 de aandelen overgenomen van de huidige eigenaren Nico Wessels en Werner Hegeman.

Continuïteit

Al vele jaren zijn de bedrijven van de Wessels Groep: Wessels TegelsCorbeel & Greven Natuursteen en Betting Ressing begrippen in de Nederlandse bouwwereld. Met het oog op de toekomst en de leeftijd van de huidige eigenaren Nico Wessels en Werner Hegeman is gezocht naar een geschikte opvolger.

Nico Wessels: “In onze zoektocht naar een goede overnamepartner stond voor ons centraal dat de waarden van het familiebedrijf gecontinueerd worden”.

Werner Hegeman: “Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt en we zijn verheugd dat we geschikte overnamepartners hebben gevonden die werken vanuit dezelfde filosofie”. 

Nieuwe eigenaren

Nico Niehoff, Managing Partner van Dei: “Wessels Groep heeft in Nederland een toonaangevende positie verworven als complete afbouwer van Nederland door het unieke one-stop shopping model. Ik kijk er naar uit om samen met het management team van Wessels te werken aan het verder ontwikkelen van Wessels als een toonaangevende dienstverlener in wand- en vloertegels, natuursteen en afbouw van projecten voor de Nederlandse bouwwereld”.

Auke Borckink, algemeen directeur: “Ik ben blij dat we met Dei een actieve aandeelhouder hebben gevonden die het DNA van familiebedrijven goed begrijpt en ik zie uit naar het realiseren van onze plannen in de komende jaren. Ik ben er van overtuigd dat Wessels Groep erg goed is gepositioneerd voor verdere groei”.

Over Wessels

Wessels Groep is een landelijk werkend en toonaangevend tegelzettersbedrijf dat inmiddels meer dan 46 jaar bestaat. Vanuit een zeer modern en efficiënt bedrijfspand in Lichtenvoorde worden dagelijks circa 150 vakbekwame medewerkers aangestuurd voor de complete afbouw van zeer uiteenlopende projecten. Tot haar opdrachtgevers behoren alle grotere bouwbedrijven. Voor grote conceptbouwers fungeert Wessels Tegels als een betrouwbare partner in allround tegelwerk en natuursteen. Vanuit haar eigen natuursteenbedrijf Corbeel & Greven te Winterswijk worden vensterbanken, dorpels en complete buitengevels geproduceerd, geleverd en gemonteerd. Meer informatie op www.wesselstegels.nl.

Adviseurs

ROS Managementregie en Stekelenburg Advocaten hebben verkopers begeleid met de verkoop aan Dei Capital en Auke Borckink. Mazars Corporate Finance, Janssen Broekhuysen Advocaten, Holl & Gort Accountants & Belastingadviseurs en Hofsteenge & Wesseling Notarissen hebben Dei Capital en Auke Borckink begeleid met de overname.

Meer nieuws

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie-investeringsmaatschappij dat zich primair richt op het participeren in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact