17 juli 2020

Dei Capital verwerft meerderheidsbelang in Rikkert Afbouwgroep en bundelt krachten met Wessels Groep in Totaal Afbouw Nederland (TANED Groep)

Dei Capital heeft per 17 juli 2020 een meerderheidsbelang verworven in Rikkert Afbouwgroep en de aan haar gelieerde ondernemingen. Dei Capital heeft daartoe TANED Groep opgericht, waarna zij samen met het management van Rikkert Afbouwgroep de aandelen heeft overgenomen van de huidige eigenaren Robert Rikkert en Frank ten Berge.

Continuïteit

Door een unieke bundeling van bouwactiviteiten is Rikkert Afbouwgroep één van de grotere afbouwers van Nederland. De kracht van Rikkert Afbouwgoep is het aanbieden van verschillende disciplines onder één dak. Rikkert Afbouwgroep is de laatste jaren zowel autonoom als door overnames flink gegroeid. Met het oog op de toekomst zochten eigenaren Robert Rikkert en Frank ten Berge naar een geschikte opvolger.

Robert Rikkert: “Voor ons stond centraal dat de waarden van het familiebedrijf Rikkert gecontinueerd worden. Ik ben daarom blij dat we in TANED Groep en het huidige management van Rikkert Afbouwgroep geschikte overnamepartners hebben gevonden die dezelfde filosofie delen”. 

TANED Groep

Dei Capital en Auke Borckink hebben vorig jaar Wessels Groep overgenomen. Wessels Groep is gelijk met de participatie in Rikkert Afbouwgroep onder gebracht in TANED Groep, waarbij Robert Rikkert is toegetreden als aandeelhouder van TANED Groep. 

De bouwkolom staat de komende jaren voor een grote uitdaging om zowel de bouw van meer nieuwbouwwoningen te realiseren alsmede de verduurzaming en renovatie van het huidige woningbestand. Om dit te kunnen bereiken wordt industrialisatie belangrijker en hiervoor is schaalgrootte noodzakelijk. Door de bundeling van de krachten van Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep zijn beide ondernemingen in staat hun klanten in de bouwkolom verder te ontzorgen.

Zowel Rikkert Afbouwgroep als Wessels Groep blijven autonoom werken. De huidige directie- en managementteams blijven ongewijzigd en beide ondernemingen zullen respectievelijk hun hoofdkantoren in Enter en Lichtenvoorde aanhouden. De ondernemingen binnen TANED Groep realiseren gezamenlijk een omzet van circa €65 miljoen en bieden aan zo’n 550 medewerkers werk.

Nieuwe eigenaren

Dei Capital richt zich op de participatie in familiebedrijven in Oost-Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is. Kenmerkend hierbij is de zogenaamde buy & holdstrategie. 

Nico Niehoff, Managing Partner van Dei: “Zowel Rikkert Afbouwgroep als Wessels Groep hebben in Nederland een toonaangevende positie verworven bij bouwend Nederland. Ik zie er naar uit om samen met de managementteams van Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep te werken aan het verder uitbouwen van beide bedrijven”.

Over Rikkert Afbouwgroep

Rikkert Afbouwgroep is een landelijk werkend en toonaangevend afbouwbedrijf dat inmiddels ruim 30 jaar bestaat. Vanuit een modern en efficiënt bedrijfspand in Enter worden dagelijks circa 400 vakbekwame medewerkers aangestuurd op het gebied van afbouw, afwerkvloeren, tegelwerken, systeemwanden & plafonds en metselwerken. Als één van de grotere afbouwers in Nederland hanteert Rikkert een multidisciplinaire aanpak. Dankzij haar expertise op het gebied van afbouw en metselwerken wordt bouwend Nederland ontzorgt op alle afbouwgebieden. Meer informatie op: www.rikkertafbouwgroep.nl.

Over Wessels Groep

Wessels Groep bestaat uit Wessels Tegels, Corbeel & Greven natuursteen en Betting en Ressing. Wessels Tegels is een landelijk werkend en toonaangevend tegelzettersbedrijf dat inmiddels meer dan 47 jaar bestaat. Vanuit een zeer modern en efficiënt bedrijfspand in Lichtenvoorde worden dagelijks circa 150 vakbekwame medewerkers aangestuurd voor de complete afbouw van zeer uiteenlopende projecten. Tot haar opdrachtgevers behoren alle grotere bouwbedrijven. Voor grote conceptbouwers fungeert Wessels Tegels als een betrouwbare partner in tegelwerk en natuursteen. Vanuit haar eigen natuursteenbedrijf Corbeel & Greven te Winterswijk worden vensterbanken, dorpels en complete buitengevels geproduceerd, geleverd en gemonteerd. Meer informatie op: www.wesselstegels.nl.

Adviseurs

Incorpe Corporate Finance adviseurs hebben verkopers begeleid met de verkoop aan TANED Groep. Damste Advocaten & Notarissen en Holl & Gort Accountants & Belastingadviseurs hebben Dei Capital en TANED begeleid met de overname.

Meer nieuws

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie-investeringsmaatschappij dat zich primair richt op het participeren in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact