26 oktober 2022

Stijn Kamphuis over zijn rol als Investment Analyst bij Dei Capital.

Dit najaar is Stijn Kamphuis twee jaar in dienst bij Dei Capital als Investment Analyst. Een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken!

 

Hoe kwam je bij Dei Capital terecht?

Ik had mijn studie bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente afgerond toen ik getipt werd door een kennis van me. Hij was als transactieadviseur betrokken bij een overnametraject met Dei Capital en vertelde me over de overnamemarkt. Hij bracht kort daarna de vacature van Investment Analyst bij Dei Capital onder mijn aandacht. Ik werd enthousiast, solliciteerde en werd uitgenodigd voor een gesprek met Nico Niehoff. Ons gesprek was open en er was direct een goede klik. Ik denk dat Nico dat ook voelde. Hij zei dat hij wel wat van zijn jongere versie in mij herkende: jong, uit een dorp, intelligent, bescheiden, ietwat verlegen en toch ook wel ambitieus. Althans, dat vond Nico, haha. En zo is hij ook ooit begonnen, vertelde hij. Tijdens het gesprek met Nico, werd ik nóg enthousiaster. Ik was onder de indruk van de filosofie van Dei Capital; om van dat mooie ondernemerschap, het levenswerk van een familie, de ziel te willen behouden na de overname. Dat is echt een wezenlijk verschil ten opzichte van andere private equity partijen. Het sprak mij direct aan. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen.

 

Ook in de praktijk past het goed

Onervaren als ik destijds was, was het natuurlijk een sprong in het diepe. Vanaf dag 1 heb ik veel variatie in mijn werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat ik geregeld uit mijn comfort zone stap en veel verschillende facetten van het bedrijfsleven zie. Dat is natuurlijk ontzettend leerzaam!

Het werk is in principe tweeledig. Soms ben ik heel bedrijfskundig bezig: (waar gaat de markt heen, wat zijn de ontwikkelingen en hoe kunnen we daar met onze bedrijven op inspelen etc.) en het volgende moment ben ik bezig met private equity en M&A werkzaamheden. Enerzijds zijn er dus de overnames, het signaleren van nieuwe overnamekandidaten, de bedrijfswaarderingen, investeringscasussen, boekenonderzoeken, etc. Anderzijds hebben we de bedrijven uit onze portefeuille, die we terzijde staan met advies en financiële ondersteuning. Ik verzorg bij een aantal bedrijven bijvoorbeeld de maand- en kwartaalcijfers, sluit aan bij management-overleggen en strategiesessies en wordt geregeld ingeschakeld voor ad-hoc vraagstukken op financieel gebied. Ik vind het erg leuk om dit samen met de mannen op te pakken. Ik merk dat we hier met Dei Capital echt van toegevoegde waarde  zijn voor de bedrijven in onze portefeuille. En dat geeft me energie! De ‘hands on’ betrokkenheid van Dei Capital is precies wat ik twee jaar geleden zocht toen ik mij oriënteerde voor een baan in de overnamewereld. Ik ben blij dat ik dit bij Dei Capital heb gevonden.

 

Wat heb je geleerd in de afgelopen twee jaar?

Wat ik heb geleerd? Tja, de kennis van mijn collega’s Bas Coumans en Nico Niehoff is echt indrukwekkend. Dat ervaar ik dagelijks. Zij zitten zó goed in hun rol, weten zó goed waar ze het over hebben, daar leer ik heel veel van. We werken in een klein en hecht team waardoor ik bij heel veel zaken betrokken word. Direct zo op niveau mee mogen kijken is een geweldig leertraject waar ik erg van geniet. Daarnaast past de wederzijdse betrokkenheid, openheid en aandacht voor elkaar erg goed bij mij.

 

Hoe kijk je naar de toekomst?

Ik word wel eens benaderd voor een gesprek door een andere partij in de markt, maar voel me volledig op mijn plek bij Dei Capital. Nico heeft me toen ik net was afgestudeerd het vertrouwen gegeven en mij in staat gesteld om veel te leren. Dat creëert binding en loyaliteit. Ik krijg alle ruimte me te ontwikkelen en heb al diverse trainingen afgerond. Ik ben momenteel ook bezig met een leertraject van een jaar voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Nico heeft ooit een vergelijkbaar traject gevolgd en adviseerde me dit te doen omdat we een beetje uit hetzelfde hout gesneden zijn. Zo’n kans laat ik natuurlijk niet liggen! Ik heb het gevoel dat ik er vanaf dag 1 bij ben en voel daarom een grote betrokkenheid bij Dei Capital. Ik kijk daarom ook erg uit naar alles wat er nog komt: een grotere portefeuille, meer bedrijven op duurzame wijze beter maken en daarmee onze filosofie verder uitbouwen. Ik heb er zin in!

Meer nieuws

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie-investeringsmaatschappij dat zich primair richt op het participeren in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact