5 oktober 2023

Auke Borckink vertelt over de participatie van Dei Capital

Auke Borckink kwam in zijn zoektocht naar bedrijfsopvolging in contact met Nico Niehoff van Dei Capital. Er was direct een klik en in de zomer van 2019 werd de participatie van Dei Capital in Wessels Groep een feit. Auke Borckink was verzekerd van opvolging én wist zijn belang als aandeelhouder in Wessels Groep te vergroten. Sinds 2020 is Auke Borckink tevens mede-aandeelhouder van TANED Groep. Hij vertelt over de weg ernaartoe.

“De bedrijven van de Wessels Groep (Wessels Tegels, Corbeel & Greven Natuursteen en Betting Ressing) zijn al jaren begrippen in de Nederlandse bouwwereld. Met het oog op de toekomst en de leeftijd van de toenmalige eigenaren gingen wij enkele jaren terug op zoek naar een geschikte opvolger.

Ik was voor een klein deel mede-eigenaar. In de zoektocht naar een opvolger spraken we met een aantal private equity partijen. Zij hebben de insteek om een bedrijf na 5 tot 7 jaar weer door te verkopen. Dat sprak mij niet aan. Wij investeren hier namelijk op alle manieren in ons bedrijf. Niet alleen in geld, maar ook in onze mensen en die gunnen wij het allerbeste. Dei Capital doet het anders dan private equity partijen en kiest bewust voor duurzame participaties; buy and hold. Toen ik met Nico sprak was er direct een klik. Het voelde goed.”

Financiële kennis en inzicht in wat de toekomst gaat brengen

“Alle bedrijven binnen de Wessels Groep hebben een eigen cultuur. Voor elk bedrijf zijn er andere kansen en mogelijkheden. Het gaat dus echt om maatwerk. Nico’s visie sprak mij direct aan: ‘wat goed is, dat moet goed blijven’. Nico is heel benaderbaar. Dat is prettig. Je doet tenslotte zaken met mensen en niet met een bedrijf. Zo werkt dat bij Wessels ook. Menselijk contact staat voorop.

We zijn inmiddels vier jaar verder en nog steeds blij met de participatie van Dei Capital. De financiële kennis en het inzicht dat zij meebrengen, geeft zicht op de toekomst en het brengt rust. Wij kijken niet alleen achterom, maar vooral vooruit. We zien helder wat de toekomst gaat brengen.

Bas Coumans en Stijn Kamphuis zijn elke week bij ons op locatie. Nico is er zo’n 1 keer per maand. We spreken en sparren over van alles. Aan de voorkant ontvouw je allerlei ideeën en spreek je doelstellingen af met elkaar. Sommige doelstellingen haal je wel, anderen niet. Er heerst bij Dei Capital geen ‘afrekencultuur’. Dat is prettig. Natuurlijk spreken we erover wanneer doelstellingen niet behaald worden, maar altijd constructief. Wij werken in de Achterhoek. De no-nonsens cultuur die wij hebben, past ook goed bij het team van Dei Capital. Laagdrempelig en goed benaderbaar. Geen rangen en standen.”

TANED Groep

De bouwkolom staat voor een enorme uitdaging: bouw van 100.000 woningen op jaarbasis en de verduurzaming en renovatie van het huidige woningbestand. Om dit te kunnen bereiken is schaalgrootte noodzakelijk. Vanuit deze visie richtte Dei Capital in 2020 TANED Groep op, waarbij de krachten van Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep werden gebundeld. Sinds 2022 is ook Rosendaal Schildergroep onderdeel van de TANED Groep. Auke Borckink is mede-aandeelhouder. De meerderheid van de aandelen in TANED Groep wordt gehouden door Dei Capital. 

“Deel kunnen nemen aan TANED Groep was een mooie kans. Alle bedrijven opereren zelfstandig en op geheel eigen wijze. De één op lange termijn, de ander kort, de een voornamelijk in renovatie, de ander in nieuwbouw. In het verleden waren we elkaars concurrent en kwamen we elkaar tegen in de markt. Nu werken we samen aan projecten. Als een gezamenlijke opdrachtgever ergens tegenaan loopt, dan lossen wij dat samen op. De opdrachtgever heeft er alleen maar baat bij. Er is synergie in werkzaamheden, maar ook in communicatie en planning.

Binnen TANED Groep kijken we gezamenlijk naar de toekomst. De markt is grillig en de bouwsector is vrij conservatief. Doordat de regering nu weinig besluit, is het lastig te voorspellen wat de toekomst gaat brengen. Gelukkig hebben wij een goed gevulde portefeuille aan opdrachten. Nieuwbouw loopt terug, maar aan de andere kant is renovatie des te belangrijker. Daar zijn we zeer actief in. Er vindt dus wat verschuiving plaats. We hebben goede vakmensen in huis, maar ook een flexibele schil waardoor we goed kunnen meebewegen. Daarnaast hebben we een waardevol netwerk aan ZZP’ers, waar we al lange tijd mee samenwerken, én hebben we gelukkig altijd voldoende instroom aan jong talent uit het vak.”

Terug

Meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact op

Dei Capital staat voor balans, kracht en stabiliteit. Een familie-investeringsmaatschappij dat zich primair richt op het participeren in familiebedrijven in de maakindustrie, dienstverlening en handel in Oost Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is.

Contact